XCU Series

2017-ben ismét: ultra mountain bike versenysorozat – XCU MTB SERIES!

Tedd magad próbára 10 órás versenyeken négy állomásos sorozatban!

2013-ban merült fel először a gondolat, 2014-ben már jöttek a tettek, 2015-ben ki is próbáltuk, de igazi, egységes, profi rendszerré 2016-ra hoztuk össze azt, hogy a hazai MTB-sport versenyzői már ne csak maratoni távokon, hanem egésznapos ultra versenyeken is próbára tegyék képességeiket, versengjenek egymással extrém versenysorozatban is.

Mi, a már több éves versenyszervezői tapasztalattal rendelkező szervezetek egységes nevezési- és versenyfeltételek mellett négy helyszínen rendezünk az igazi kihívást keresők számára 10 órás versenyeket 2016-ban. Marcali (2016.05.06.), Zalaegerszeg (07.02.), Ajka (08.19.), Gyöngyösfalu (09.16.) – ebben a négy dunántúli, egymással szomszédos megyében adunk helyszínt az ultra versenysorozatnak. A szervezők – Marcali Kerékpáros Sportegyesület, Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület, BringAjka Kerékpáros Sportegyesület és Holdfény Liget – az Alpokalja kalandparkja – sok-sok egyeztetés után egységes megállapodásra jutottak, hogy egymástól ne elszigetelten és egymással versengve, hanem jó példával elől járva, egymással összefogva adjanak teret különleges versengésre.

Az XCU-t a már közismert XCO és XCM rövidítésekből vezettük le, igazodva a már bejáratott terminológiához. Az U itt természetesen az ULTRA szót takarja, mely az extrém megtett időre és távolságra utal.

Célul tűztük ki egyebek mellett, hogy különlegesen hosszú távokba is bevonjuk az ifjúságot, így szülői hozzájárulással 6 fős csapatokban a 8-15 éves korosztály is rajthoz állhat.

Szintén cél volt, hogy olyan versenyeket szervezzünk, melyek megtarthatóak tavasztól őszig még világosban, hogy ne kelljen lámpákat használni, és bár ultra távon, de tipikus egynapos versenyként működhessenek.

Mind a négy XCU helyszínen egységes nevezési rendszerrel és díjakkal ill. rajtcsomaggal, egységes részvételi- és versenyszabályzattal, valamint kategóriákkal és időkerettel, továbbá azonos chipes időmérő rendszerrel és egyező pontozási szisztémával működünk. A sorozat utolsó állomásán – Gyöngyösfaluban – összesített eredményhirdetést is tartunk, így lesz a négy versenyből igazi sorozat, akárcsak a Forma-1-ben.

Jelentkezz már most ezen a honlapon egyéni versenyszámban, vagy keress magadnak társat páros számban való induláshoz, vagy nevezzetek négyen, csapatban!

Ne feledkezz meg az utánpótlásról sem, a környezetedben élő lelkes ifjakat is hozzátok el, remek kihívás lesz a számukra is!

Válaszd az előnevezést, hogy pénzt spórolj meg, de a legjobban akkor jársz, ha valamennyi versenyállomásra bejelentkezel legkésőbb április 22-ig!

Légy részese Te is az ország új MTB-s kalandjának!
Megosztás

Kapcsolat

XCU Series

XCU Series - Magyar